Is de ideale vrouw dan toch een bitch?

Gedaan met de lieve, aardige vrouw te willen spelen: het zijn de eisende, zelfstandige vrouwen die de beste mannen krijgen.

Voor alle duidelijkheid: een 'bitch' is geen arrogante dame, maar als een babe 'In Total Control of Herself,' oftewel een zelfstandige vrouw, die naast haar relatie ook een eigen leven leidt met eigen grenzen waar ze niet over heengaat.

Assertiever
Mannen vallen op sterke, assertieve vrouwen. Eentje die niet met zich laat sollen en voor zichzelf opkomt. Enkel deze vrouw vormt, volgens de auteur, een mentale uitdaging voor de droomman. Een portie assertiviteit maakt vrouwelijker (lees: aantrekkelijker).

Hoe kun je nu als vrouw de beste mannen strikken?  Bedoeling is immers om als vrouw nooit meer met losers opgezadeld te zitten.

Enkele tips:
-Stop met zeuren. Voorkom dat je zijn moeder wordt. Zorg in plaats daarvan dat je duidelijke grenzen stelt. Doe zelf minder en doe leuke dingen voor jezelf. Stop met mopperen over alles en nog wat want mannen luisteren toch niet als je zeurt. Volgens de schrijfster reageren ze enkel op daden. Zeuren is voor mannen een emotionele reactie die voorspelbaar is. Beter is te reageren met daden waardoor hij je al begrijpen en merken dat je minder 'als een vrouw' reageert. Zo weet hij meteen dat er niet te sollen valt.

-Geniet zelf van het leven en neem de dingen minder serieus. Waarom zou je het altijd naar zijn zin willen maken of met je verantwoordelijkheden in en rond het huis bezig te zijn? Net daarvan word je moe en geïrriteerd. Vergeet je eigenschappen niet waar hij indertijd op viel zoals je uitstraling, humor, pit, interesses en onafhankelijkheid. Maak je geest af en toe los en neem alles wat minder serieus. Humor helpt en zelfrelativering des te meer.

-Maak je keuzes zelf. Bepaal hoe jij behandeld wil worden. Volgens de schrijfster geeft dat een vrouw meer macht dan elk ander materieel bezit.