Waarom mannen sneller in een nieuwe relatie duiken

Eindigt een relatie, stappen vrouwen meestal niet meteen in een nieuwe relatie. Mannen doen dat sneller, volgens Amerikaanse relatie-experts zijn dit enkele redenen waarom hun stap naar een nieuwe affaire zo snel gezet is.

1. Afhankelijkheid
Mannen hebben behoefte aan stabiliteit. Vrouwelijk gezelschap kan daarbij helpen. Hoe je het ook draait of keert, jongens blijven kleine jongens. Ze worden graag in de watten gelegd en na een scheiding hebben ze moeite om lang alleen te blijven.

2. Eigendom
Mannen zijn bezitterig, zeker als het op vrouwen aankomt. Of het nu de moeder, zus of vriendin betreft, een zeker gevoel van eigendom is hen niet vreemd. Ze voelen zich verplicht voor hen te zorgen, dat versterkt hun ego. Om zijn trots te behouden, neemt hij al snel een nieuwe vriendin.

3. Straf
Vaak eindigen serieuze relaties omwille van perikelen in de familie. Ziet moeder de potentiële schoondochter niet zitten, kan dat leiden tot een breuk. Daarom snellen mannen vaak naar een andere relatie, ook al ontbreekt het hem aan ware liefde. Die straf neemt hij er bij.

4. Competitie
Krijgt hij de bons of ziet een meisje hem niet zitten, is zijn mannelijk ego gekwetst. Om het meisje te bewijzen dat ze niet de enige is, vlucht hij snel naar een nieuwe relatie. Uit competiedrang en bij gebrek aan liefde, kan dit tot ongelukkige relaties leiden.